1η Νοεμβρίου - Εορτή των Αγίων Πάντων

by caritas-hellas Νοέμβριος 01, 2017 14:09
Mεταξύ του μεγάλου αριθμού των Χριστιανών που μαρτύρησαν ή κατά οποιοδήποτε τρόπο προσέφεραν ή εργάσθηκαν υπέρ του Χριστιανισμού υπάρχουν πολλοί των οποίων τα ονόματα παρέμειναν άγνωστα.

Γι’ αυτό το λόγο τόσο η Δυτική όσο και η Ανατολική Εκκλησία όρισαν μια συγκεκριμένη ημέρα που να τιμώνται όλοι ανεξαιρέτως οι Άγιοι (οι Άγιοι Πάντες). Στην Καθολική Εκκλησία ορίσθηκε η 1η Νοεμβρίου.

Οι Άγιοι είναι όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που όταν ζούσαν, αγάπησαν τον Ιησού και έζησαν τη ζωή τους ακολουθώντας τη διδασκαλία και τις διδασκαλίες του Ιησού.

Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε μέρα του χρόνου έχει συσχετίσει έναν Άγιο. Γιατί υπάρχει κάθε μέρα του έτους ένας άγιος; Επειδή η Εκκλησία επέλεξε ορισμένους από αυτούς τους ανθρώπους να θεωρηθούν, ο καθένας από τη δική του πλευρά, παράδειγμα προς μίμηση. Στην πραγματικότητα, οι Άγιοι δεν είναι μόνο εκείνοι που αναγράφονται σε ένα ημερολόγιο, επειδή υπάρχουν πολλοί περισσότεροι. Είναι και εκείνοι που έχουν ζήσει τη ζωή τους στη γη χωρίς να τους καταλάβει κανείς, αλλά έδωσαν μια καλή μαρτυρία αγάπης Θεός και στον πλησίον.

Χρόνια πολλά σε όλους!

Date: