Η Ύπατη Αρμοστεία εγκαινιάζει τη HELP, μια νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημέρωσης για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

HELP - Nέα Hλεκτρονική Πλατφόρμα Ενημέρωσης για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

by caritas-hellas Απρίλιος 10, 2017 15:35

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εγκαινιάζει μια νέα πλατφόρμα ενημέρωσης για τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα, την HELP.

Στον σύνδεσμο help.unhcr.org/greece, οι πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο μπορούν να βρουν ειδικά προσαρμοσμένες και αξιόπιστες πληροφορίες για τη διαδικασία ασύλου στην Ελλάδα, για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους για όσο καιρό θα βρίσκονται στην χώρα, καθώς και για τις διαδικασίες της μετεγκατάστασης, της οικογενειακής επανένωσης και της εθελοντικής επιστροφής.

Η πλατφόρμα αυτή συγκεντρώνει επίσης τις υπηρεσίες όπου μπορεί κάποιος να αναζητήσει βοήθεια στην Ελλάδα και περιέχει διευκρινίσεις για τον ρόλο και τις δράσεις της Ύπατης Αρμοστείας. Οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στα αραβικά, τα φαρσί, τα αγγλικά, τα γαλλικά και τα ελληνικά.

«Η παροχή πληροφοριών στους αιτούντες άσυλο αποτελεί μέρος της εντολής της Ύπατης Αρμοστείας και είμαστε σε πλεονεκτική θέση για να κάνουμε κάτι τέτοιο. Μέσω της ιστοσελίδας παρέχεται στους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα μια αξιόπιστη διαδικτυακή πλατφόρμα όπου έχουν πρόσβαση στις πιο επικαιροποιημένες και ακριβείς πληροφορίες που έχουν ανάγκη, σε μια γλώσσα που καταλαβαίνουν», λέει η Rachel Maher, Συντονίστρια Επικοινωνίας με τις Κοινότητες στο Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Η νέα ιστοσελίδα HELP αποτελεί τμήμα μιας διεθνούς πλατφόρμας που έχει στόχο να παρέχει πληροφορίες στους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο για μια νέα χώρα, συνήθως αυτή στην οποία αναζήτησαν προστασία. Αναπτύχθηκε προκειμένου να ανταποκριθεί στην ανάγκη για μια παγκόσμια προσέγγιση παροχής ειδικά σχεδιασμένων και βασικών πληροφοριών στους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο, αναγνωρίζοντας ότι η ενημέρωση συνιστά προστασία. 

Η ιστοσελίδα HELP θα ανανεώνεται συχνά ώστε να αντικατοπτρίζει τις αλλαγές σε βασικούς τομείς και να παρέχει συμβουλές για την παροχή υπηρεσιών και για τα κοινωνικά δικαιώματα, καθώς και για τη διαμονή των προσφύγων στην Ελλάδα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με:

 

Leo Dobbs, (+30) 6948668989, e-mail: dobbs@unhcr.org (για διεθνή μέσα)

Στέλλα Νάνου, (+30) 6944586037, e-mail: nanou@unhcr.org (για εθνικά μέσα)

 

Ιστοσελίδες: www.unhcr.gr

                        www.withrefugees.org / www.nansen.gr / donors.unhcr.gr

Ακολουθήστε: facebook.com/unhcrgreece, twitter.com/unhcrgreece