Χώρους κοινωνικών δραστηριοτήτων δημιουργεί στις Σέρρες η Κάριτας Ελλάς

by caritas-hellas Ιούνιος 15, 2017 12:12
Η Κάριτας Ελλάς, μέσω του Προγράμματος ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ, δημιουργεί δύο χώρους κοινωνικών δραστηριοτήτων ανδρών και γυναικών στη Δομή Φιλοξενίας των Σερρών.

Το Πρόγραμμα ΜΕΤΑΒΑΣΙΣ – Συμμετοχή, ενίσχυση και κοινωνική ένταξη προσφύγων / μεταναστών στην Ελλάδα, έχει ως βασικό στόχο την παροχή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένων κοινωνικών, εκπαιδευτικών δράσεων και δραστηριοτήτων ενσωμάτωσης σε γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, όπως επίσης και μέσα σε επίσημες ανοιχτές  δομές φιλοξενίας προσφύγων.

Εντός των χώρων αυτών στις Σέρρες θα πραγματοποιούνται κοινωνικές δραστηριότητες, εκμάθηση γλωσσών, δράσεις εκπαίδευσης για την ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων των προσφύγων.

Από την 1 Ιουνίου 2017 ξεκίνησε η συστηματική επικοινωνία με τους πρόσφυγες της Δομής –ομαδικά και ατομικά– για την καταγραφή των αναγκών τους και την οργάνωση αποτελεσματικών και στοχευμένων υπηρεσιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κάριτας Ελλάς λειτουργεί από τον Αύγουστο του 2016 ένα χώρο αποκλειστικά για άνδρες στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφυγών και Μεταναστών του Καρά Τεπέ στη Λέσβο. Είναι η πρώτη οργάνωση που δημιούργησε ένα χώρο δραστηριοτήτων αποκλειστικά για άνδρες μέσα σε επίσημο κέντρο προσφύγων και συνεχίζει και στις Σέρρες.