Την παραλία του Π. Φαλήρου καθάρισαν τα παιδιά του ξενώνα της Κάριτας Ελλάς στην Αβέρωφ

by caritas-hellas Αύγουστος 07, 2017 15:22

«Επιχείρηση καθαρισμού» της παραλίας του Παλαιού Φαλήρου έφεραν σε πέρας, τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου, παιδιά που διαμένουν στον ξενώνα της Κάριτας Ελλάς στην οδό Αβέρωφ.

Τα παιδιά, συνοδευόμενα από τους γονείς τους, τον συντονιστή του προγράμματος, την εμψυχώτρια και τον διερμηνέα, έφτασαν νωρίς το πρωί στην παραλία, αλλά δεν βούτηξαν αμέσως στη θάλασσα. Φόρεσαν τα γάντια τους και με τη βοήθεια της εμψυχώτριας και του διερμηνέα άρχισαν να καθαρίζουν την παραλία.

Μέσα σε λίγη ώρα είχαν γεμίσει τρεις σακούλες με σκουπίδια. Τα μικρά παιδιά δούλεψαν με όρεξη και καλή διάθεση, μαθαίνοντας στην πράξη τι σημαίνει ρύπανση των ακτών και πώς πρέπει να σεβόμαστε τη θάλασσα και τις παραλίες.

Η καλή δουλειά επιβραβεύτηκε με ένα μπάνιο στα γαλανά νερά του Σαρωνικού. Τα παιδιά κολύμπησαν, έπαιξαν με το νερό, έκαναν παρέα με άλλα παιδιά που βρίσκονταν στην παραλία, ενώ οι γονείς τους συνομίλησαν με τους υπόλοιπους λουόμενους και χάρηκαν όλοι μαζί το όμορφο καλοκαιρινό πρωινό.

Μικροί και μεγάλοι επέστρεψαν στον ξενώνα με τις καλύτερες εντυπώσεις και ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για όλα όσα έκαναν στη διάρκεια της εκδρομής στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου.