Νέο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στον Νέο Κόσμο

by caritas-hellas Ιούλιος 17, 2017 12:37

Η Κάριτας Ελλάς θέτει σε λειτουργία από τις 17 Ιουλίου 2017 το Νέο Κοινωνικό Κέντρο («Caritas Social Spot») στην περιοχή του Νέου Κόσμου.

Στο νέο Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών της Κάριτας Ελλάς στον Νέο Κόσμο (Ρενέ Πυώ 2Α), στην Αθήνα, θα πραγματοποιούνται κοινωνικές δραστηριότητες για τις κοινότητες προσφύγων και μεταναστών. Το Κέντρο εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Μετάβαση» -Συμμετοχή, Ενδυνάμωση και κοινωνική ένταξη των προσφύγων / μεταναστών στην Ελλάδα.

Βασικός στόχος των σχεδιαζόμενων δράσεων είναι να μετριάσει την ψυχολογική επιβάρυνση των προσφύγων και μεταναστών με την παροχή κοινωνικής υποστήριξης συμπεριλαμβανομένων κοινωνικών, εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και δραστηριοτήτων ενσωμάτωσης σε γειτονιές της Αθήνας. Το Κέντρο θα λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 18:00 (Τηλ. Επικοινωνίας 213-0909940).

Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται στους ωφελούμενους είναι:

• Κοινωνική Υπηρεσία
  • Νομική Υπηρεσία
  • Εκπαιδευτικά προγράμματα (μαθήματα  ελληνικών και αγγλικών)
  • Πρόσβαση στο Ίντερνετ για επικοινωνία με τις υπηρεσίες ασύλου
  • Υλοποίηση υπηρεσιών επαγγελματικού προσανατολισμού και συμβουλευτικής
  • Παρακολούθηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων
  • Διευκόλυνση της  προσαρμογής  και  ένταξης  στην  τοπική  κοινωνική  και πολιτισμική πραγματικότητα
  • Χώροι δημιουργικής απασχόλησης γυναικών και ανδρών
  • Οργάνωση επιμορφωτικών  και  ψυχαγωγικών  εκδηλώσεων  και  δραστηριότητες δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου τους
  • Δραστηριότητες σωματικής ενδυνάμωσης και άσκησης
  • Λοιπές ψυχαγωγικές και πολιτιστικές δράσεις

To έργο αυτό υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς σε συνεργασία με την Κάριτας Γερμανίας και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας. Η χρηματοδότηση του έργου έχει εξασφαλιστεί για το διάστημα από Ιούλιο 2017 έως Ιούνιο 2018.